Miksi prscalsång? Alku!

Oli synkkä ja myrskyinen yö… No ei nyt aivan, mutta hiihtokaudella 2014/15 Karvamikki oli nautiskelemassa elämästään pienessä Ranskalaisessa kylässä alppien syleilyssä. Talvi oli kuten talvet ovat, lumista ja ajoittain ihan kunnolla kylmää. Parhaat päivät, ne kun taivaalta tulee lunta oikein kunnolla, niitä riitti.

Hiihtopummin elämä soveltui ihan hyvin Karvamikin vartalolle.

Mutta, mielessä kalvoi silti harmistus. Hiihtopäivät oli usein aika kylmiä, varsinkin aamuisin. Hisseissä tulee, ne on jäisiä ja varsinkin noina lumisina päivinä märkiä. Välillä mielessä kävi kunnon lappilaiset tuulitunnelihissit ja tykyn peittämät hissikapulat ja tuolit. Harmistus Karvamikillä oli, että ei voinut liikaa laittaa vaatetta päälle, ettei itse laskutouhussa tullut liian kuuma. Sitten taas tuli hississä kylmä. Siinä varusteita välpätessä jossain kohtaa se ajatus sitten iski. Yöllä lamppu syttyi niin päässä kuin keittiössäkin ja muutaman tunnin ropaamisen jälkeen pari vaatekappaletta oli tuhottu ja uusi oli syntynyt. Ensimmäinen prscalsång sukupolvi.

Kauden aikana kehitys eteni hirmuvauhtia muutamalla stepillä pari askelta. Päästiin jo kolmanteen kehitysversioon. Karvamikki etsiskeli ompelukonetta ja muuta tuikitärkeää, että asiat muljahtaisi oikeisiin paikkoihin. Yhä enemmän vanhoja ja uusia vaatekappaleita tuli uhratuksi kehityksen alttarilla. Testausta, höpöttelyä ja paljon aikaa ulkona tehden kaikkea sitä mikä hauskalta tuntuu. Tietysti ennen kaikkea paljon hiihtoa erilaisilla vehkeillä erilaisissa paikoissa niin ylös kuin alaskin päin.

Evoluutio

3 sukupolvi oli tavallaan jo aika hyvä rakenne ja ajoi asiansa. Kehitys vähän seisahtui tuossa kohtaa ja Karvamikki jatkoi käyttökokemusten keräämistä erilaisissa touhuissa. Työ, palaverit, reissaaminen ja kaikki muu oheistoiminta veivät aikaa elämän tärkeiltä osa-alueilta. Hiihtely, kalastelu, metsästely, erästely ja tulistelu ei oikein ollut kalenterissa ihan niin keskeisenä kuin Karvamikki olisi halunnut.

Evoluutio jatkuu

Sitten asiat alkoivat taas rullata oikeaan suuntaan. Kesällä 2018 oli jo selvää, että seuraavana talvena osoitteena olisi taas joku paikka Alpeilla. Prscalsångkehitys alkoi taas kuplia mielessä. Kaudella 18/19 Karvamikki eli taas pilvilinnassa alppien kainalossa, mutta epäonneksi iso osa nautinnosta oli katsoa ikkunasta mahtavia vuoria ja näpertää toimistohommia tietokoneella. Palaveria, hiihtoa, palaveria, syömistä, palaveria, näpynäpy, nukkumaan. Tässä tohinassa neljäs kehitysmalli pääsi ilmoille. Viimeistään tässä kohtaa selvisi, että prscalsång sopii kaikenlaiseen menoon kylmässä. Hiihtohissistä ulkoilmatapahtumissa ja afterskissä istumiseen.

Saman talven aikana tuli myös sen verran paljon kannustusta, että alkoi tuntua siltä, että tämähän pitää tuotteistaa, jotta muutkin saavat perberilleen ja itselleen mukavammat oltavat. Aikaa kului vielä korporaatio-orjana ja kaikenlaisessa muussa puuhastelussa. Kehitys eteni kuitenkin askel askeleelta. Paremmat materiaalit, kiinnitykset, komponentit, muoto ja koot. Omin pikku kätösin kotikoneella ommellut prototyypit vaihtoivat muotoa hiljalleen ja kehitys kehittyi hitaasti mutta varmasti. Kaveritkin pääsivät aikojen saatossa kokeilemaan ja kertomaan miltäs perberissä tuntuu prscalsångin kanssa. Toiset tykkää enemmän, toiset vähemmän, mutta prscalsångin kanssa käy helposti kuten Karvamikille; Kerran kun testaa, ei oikein osaa olla ilman!

Päästetään se pullosta…

Kahdeksan vuoden höpöttelyn, kannustuksen, kehityksen ja arpomisen sekä lukuisten hiihto-, laskettelu-, kalastelu-, metsästely- ja tulistelureissujen jälkeen alkoi viimein asiat mennä siihen suuntaan, että sinäkin saat käyttöösi tämän mainion tuotteen. Kahdeksan kehitys-sukupolvea ja prscalsång on kaupan. Toivottavasti tykkäätte.

Nyt kaikki voivat pelastaa perberinsä kylmältä

Muu maailma ja ihmiset pääset helpottamaan perberin kylmettymistä mitä ihmeellisimmissä touhuissa ja paikoissa. Prscalsångissa on aika monta pikkujuttua mietitty melko pitkälle ja tosiaan erilaisia asioita koitettu ja hiottu. Muutamia kehitysajatuksia on jo piipussa valmiina, mutta kuulen todella mielelläni ihmisten kokemuksia ja ajatuksia tuotteesta.

Pidetään perberit lämpimänä ja jatketaan mahtavien harrastustemme parissa.

Lämpöisin terveisin,

Karvamikki

Mikä ihmeen prscalsång?

Prscalsång on yksinkertaisuudessaan istuimen tai paremmin perberin lämmitin. Se ei ole ihan vain perinteinen istuinalusta, koska se kulkee mukanasi, on aina päin perberiä, ei karkaa tuulen mukana tai unohdu maastoon. Sen kanssa ei tarvitse etsiä taskua, survoa reppuun tai kaivaa sitä sieltä joka välissä, kun haluat istua. Se ei kuitenkaan kuumota perberiä koko ajan. Se roikkuu kallisarvoisen perberisi ja erityisen arvokkaiden housujesi välissä.

Sitten kun olet esittämässä parhaita temppujasi tai könyämässä jonkun nyppylän päälle uutta laskua varten, yleensä se on lämmintä hommaa. Ei ole mukavaa, että nivuset hiostaa ja muutenkin tuntuu liian kuumottavalta.

Näinhän käy erityisesti silloin kun päälläsi on jotkut merinoenttententten lämpökalsarit tai untuvapöksyt. Prscalsång tekee noihin kylmiin ja kuumiin harrasteluihin pukeutumisesta karvan verran helpompaa.

Vaikka sitten olisit kiipeämässä mäkeä ylös lihasvoimalla tuuletusaukot auki tai laskemassa seutukunnan mainiointa puuterikenttää, prscalsång on mukana menossa ja aina siellä missä tarvitaan, kun pysähdyt snäkille kannon nokkaan tai istahdat jäiseen hissiin uutta laskua odotellessa.

Prscalsång voi tehdä tästä kaikesta jonkin verran mukavampaa. Hyvästä parasta, niinkuin sanotaan! Se saattaa jopa pitää pissivehkeet vähän lämpimämpänä vähän pidempään, niille joille se asia jotain merkitsee.

Ja heille, joille tärkeintä on miltä kaikki näyttää tai erityisesti perberi, prscalsång ei juuri muuta sitä mitä on tarjolla. Yksi asia kuitenkin on meleko varma. Kunhan pääset kokeilemaan, et oikein halua enää ilmankaan olla.

Prscalsång seuraa mukana kuin… No ehkä vähän mukavammin 🙂 Se halaa perberiäsi juuri oikealla tavalla ja aina kun sitä eniten tarvitset.